3 Haziran 2015 Çarşamba

Caitlyn ve Bruce

Merhaba,
 
15 günlük aşırı yoğun bir iş maratonundan sonra akşam dinlenirken bu haberi okudum ve bu konuda kesinlikle yazmam gerek diye düşündüm. Büyük ihtimalle bilirsiniz Kim Kardashian adını... Bruce Jenner kendisinin babasıdır.



Artık biyolojik olarak babası olmuş olsa da fiziksel olarak annesi... Jenner, 1976 yılında Kanada Motreal'de düzenlenen yaz olimpiyatlarında dekatlon dalında altın madalya kazanan bir atlet. Hayatı boyunca cinsiyet karmaşası içinde yaşadığını ve uzun yıllardır crossdresser olduğunu söyleyen Jenner, sonunda bu sene cerrahi müdahalelerle cinsiyetini değiştirdi. Tam bir cinsiyet değişimi operasyonu istemeyen Jenner, cinsiyetin zihinsel bir olgu olduğunu savunuyor. Ailesiyle "Keeping up with the Kardashians" TV şovunda da yer alan Jenner, artık Caitlyn adıyla anılmak istediğine karar verdiğini Ocak ayında açıklamıştı.

Ünlü moda ve yaşam dergisi Vanity Fair, Jenner'ı kadın olarak fotoğrafladı ve son sayısına da kapak yaptı. En sonunda kendisini bulduğunu söyleyen Jenner, fotoğraflarda son derece mutlu, gururlu ve güzel görünüyor.



65 yaşında eski bir olimpiyat şampiyonu, üç kez evlenmiş ve çocuk sahibi birinin üstelik aile fertleri ve televizyon programları sayesinde milyonlarca insanın gözü önünde olan bir kişinin bu cesareti göstermesi son derece anlamlı ve örnek teşkil eden bir davranış.  Medya tarafından tanınan biri olması dolayısıyla kendisi gibi hissedenler için büyük bir destek de sağlamış oluyor. Bu dönüşüm hikayesi sekiz bölümlük bir belgesel olarak yakında televizyonlarda  yayınlanacak.

 
Hissettiği gibi olabilmek ve kendiyle barışık yaşayabilmek mutluluğun bir numaralı şartı. İnsanın içinde sır saklaması gerekmeden, bedeni ve ruhunun uyumlu olduğu şekilde yaşayabilmesi kendi sağlık ve mutluluğu için olmazsa olmaz bir durum.



Bu arada sizce de Jenner kadın olarak daha güzel ve etkileyici olmamış mı? Hakim ve üstün kadın felsefesinin ve neo feminist akımın bir takipçisi olarak cesaretinin ötesinde Jenner'ı doğru cinsiyeti seçmesinden dolayı da ayrıca tebrik etmek isterim. Kadın olmak başka bir hiçbir şeye benzemez, çok büyük bir ayrıcalıktır.
 
Farklı ve farkında olan herkese daha iyi bir dünya için
"Kendinle barış, dünyayla barış!" diyorum.
 
Sevgiler,
Melissa