9 Ocak 2015 Cuma

Sanal Sahibe

Merhaba,
 
Çok uzun zamandır fırsat bulup yazamadım. Bu arada aklıma takılan çok sayıda kavram, olay ve kişi oldu.  Bu yazıda sanal sahibelik kavramından bahsetmek istiyorum.
 
Öncelikle sahibe-köle ilişkisi hakkında bir tespit yapmak isterim. İlişkide köle, fiziksel, zihinsel ve finansal anlamda sahibesine teslim olmak arzusundadır. Bu üç teslimiyet şekli bir arada olabilir de olmayabilir de. Kölenin bu teslimiyet ve itaat arzuları sanal ortamda neredeyse gerçek dünyadaki kadar tatmin edilebilir.



Sanal ortamda, zihinsel anlamda kölenin teslimiyetini sergilemek ve değersizliğini vurgulamak hiç de zor değildir. Sahibe veya köle görsel, işitsel veya yazı ile ifade edilecek şekillerde sosyal medya veya özel web siteleri aracılığıyla kölenin aidiyetine, acizliğine, teslimiyetine, itaatkarlığına dair paylaşımları çok geniş bir kitleye ulaştırabilir. Bu iki taraf için de fazlasıyla tatminkar olacaktır.

Fiziksel teslimiyet konusunda kölenin fiziksel acı çekme ve aşağılanma ihtiyacı sanal ortamda sahibenin yönlendirmesiyle kısa ve uzun vadeli projeler şeklinde gerçekleştirilebilir. Zindan aparatları, oyuncaklar ve giysiler sahibenin istediği şekilde ve istediği süre ile kullanılmalı, belirlenen zamanlarda gönderilecek resim veya videolarla sahibeye ispat sağlanmalıdır.

Finansal teslimiyet sanal ortamda sahibe için yapılacak hediye amaçlı alışverişleri veya para gönderilmesini içerebilir.

Görüntü, ses, ve metin yoluyla iletişiminin günümüzde bulunduğumuz yerden rahatça kullanılabilmesi büyük bir avantajdır. İstenen gizlilik seviyesinin ki bu kimliği tamamen gizlemeye kadar olabilir, sağlanması sanal ortamda mümkündür. Gerçek hayatta insanları arzularını gerçekleştirmekten alıkoyan ciddi risklerin büyük bir kısmı evden ayrılmadan bu şekilde elimine edilebilir.

Bu kavram gün geçtikçe yaygınlaşmakta ve kabul görmektedir. Webde gezinirken bu konuda kullanılmak üzere hazırlanmış bazı yazılımlara bile rastladım:
http://www.virmst.eu/

Kişinin ihtiyaçlarına hizmet ettiği sürece güncel teknolojilerden faydalanmak gerektiği inancındayım. 
 
Kölelerin veya sahibelerin ellerinin altındaki imkanları kendi mutlulukları için kullanmaları yanlış olmayacaktır diye düşünüyorum.
 
Çok kısa sürede tekrar görüşmek üzere,
 
Sevgiler, Melissa
 
 

 

2 yorum:

  1. Sanal Sahibe köle ilişkisinin gereceğe oranla zor yaşanılabileceğini düşünüyorum. Kölenin çok kuvvetli bağlarla tutunması gerektiği gibi Sahibenin de ehil olması şart diye düşünüyorum. İtaatkar.

    YanıtlaSil
  2. Gelisen teknoloji, internet Femdom ve BDSM konusunda eski kusaklarin sahip olmadiklari imkanlari sunuyor. Teslimiyet veya itaat fiziksel degil zihinsel olduklari icin dijital ortamda yasanmasi reelde yasanmasi kadar tatmin edici olabilir. Hatta bazi riskleri ve endiseleri ortadan kaldirdigi icin daha da rahat tasanmasina olanak verecektir.

    Kolenin degersizligi ise biraz goreceli bir konu. Kole ya da submissive degerli bir kisi olmasina ragmen Sahibinin yaninda degersizdir, edilgendir. Kendi egolarini ortadan kaldirmasi Sahibini daha da guclu kilacagi icin farkli bir deger de kazandiracaktir. Bu anlamda degersizlik mutlak degil gorece bir durumdur kanimca.

    YanıtlaSil