22 Nisan 2015 Çarşamba

Topuklu terlik

Merhabalar,
 
Yazmayı düşünürken aklıma bu kez de topuklu terlik takıldı... Siz ne düşünüyorsunuz bilmem (bilmeyi çok isterim) ama ben topuklu terliği her zaman çok seksi ve kadınsı bulmuşumdur.
 
1950'lerin kadın giyiminde en güzel yıllar olduğunu düşünüyorum. 50'ler hem kadınsı, hem zarif  hem de  seksi bir kadın modasının hakim olduğu yıllar. Bu yıllarda topuklu terlik yaygın bir model. Pin-up modellerinin poz verirken favorisi. O yılların efsane kadınlarından Marilyn Monroe da topuklu terlik sevenlerden.
 
  
Sonraki yıllarda her nedense topuklu terlik kalitesiz ve seviyesiz bir ayakkabı modeli olarak görülmeye başlanmış. Yavaş yavaş talep azalmış, kullanım alanı evlerle ve yatak odalarıyla sınırlı kalmış.
 
 
 
 
 
 
  
Topuklu terliğe uzun yıllardır merakım var. Ayağın büyük bir kısmını açık bırakarak sergilemesi, bacak bacak üstüne atıldığında havada kalan terliğin parmak uçlarından itibaren serbest kalarak ayak ucunda sallanması, parmak uçlarında
 
kalkarak uzandığınızda topukların ve tabanların tüm ayrıntılarıyla görülmesi, çoğunlukla burnu açık olması sayesinde ojeli tırnakları ve parmakları ortada bırakması gibi avantajlarıyla ayağa baktıran bir ayakkabı topuklu terlik. Rahatlığı ve ayağı terletmemesi ise ayrı bir avantaj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terlik, ister yatak odasında çoraplı, ister sokakta çıplak ayakla giyilsin ilginin ayağınızda olacağının garantisi   

Kendine baktırmayı seven kadının vazgeçilmezlerinden biri olması gereken topuklu terliğin eski günlerine kavuşmasını ve bizlerin moda kaygısı yaşamadan, mağazalarda rahatça çeşitli modellerine erişebildiğimiz günlerin gelmesini diliyorum. Kendi ayakkabı koleksiyonumun içinde bir pek çok topuklu terliğim var. Yazıma eşlik etmesi için  bazılarını giymek ve resimlerini paylaşmak istedim.
 
 
 
Sevgiler,
Melissa
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder