12 Mart 2013 Salı

Hayatın anlamı

Merhaba,
 
Düşünmeye devam. İnsan hayatını nasıl anlamlandırır? Bunun için çok zaman veya çok para ya da çok yetenek mi gereklidir? İnsan hayatına anlam katacak şeyleri nasıl keşfeder?
 
Benim bazı cevaplar bulmam bu soruları sormamdan çok uzun zaman sonra gerçekleşti. Hayatı anlamlandırmak demek, çok önemli, kimsenin yapmadığı, muhteşem bir şeyler ortaya koymak değil. Kendi hayatınıza anlam katacak, farkındalığınızı arttıracak, yaşamaktan keyif almanızı sağlayacak, sizi mutlu edecek bir şeyler yapmak. Son derece basit, mütevazi aktiviteler de olabilir bunlar.
 
Bunların neler olduğunu keşfetmek aslında çok basit. Akşam yatarken, ertesi gün veya sabah uyandığınızda, gün içinde neler yapmayı istiyorsunuz? Ne yapmak hevesiyle uyuyor ya da uyanıyorsunuz? Bunun farkına varmak yeterli. İşte hayatınızı anlamlı kalacak şeyleri böyle yakalayabilirsiniz.
 
İçinizde bulduğunuz istekler size çok ilginç veya önemli gibi görünmeyebilir, sıradan ve basit gelebilir. Bu konularda yeteneğiniz olmayabilir, imkanlarınız da olmayabilir. Ancak denemeye başladığınızda göreceksiniz ki yaşadığınızın farkına varıyorsunuz, hayatınız anlam kazanıyor. Mutlu olacak, yaşama dört elle sarılacaksınız.
 
Hayatın anlamı yaşıyor olmak değildir, hayatınızın anlamını bulduğunuzda yaşamınız değer kazanır.
 
Sevgiler, Melissa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder