10 Mart 2013 Pazar

Kadın olmak

Merhaba,
 
Öncelikle gecikmiş de olsam kadınlar günümüzü kutlarım. Her ne kadar kadın olmak dünyanın neredeyse her yerinde çok zor olsa da kadın olmaktan çok mutluyum.
 
Kadınların dünyayı erkeklerden çok farklı duyumsadıklarına inanıyorum. Bizler her şeyin tadını, kokusunu, sıcaklığını, korkusunu daha yoğun yaşıyoruz. Hislerimiz ve farkındalığımız daha yüksek seviyede. Aşkı da, sevgiyi de, nefreti ve kıskançlığı da tam kalbimizde hissedebiliyoruz. Küçük yaştan itibaren sorumluluk duygumuz daha çabuk gelişiyor. Duygusal yönümüz ağır basıyor gibi görünse de aslında yaşama çok daha akılcı bakıyoruz. Daha barışçılız. Doğaya karşı daha duyarlıyız. Yenilik ve değişikliklere daha açığız. Daha esnek ve uyumlu bir yapımız var.
 
 
Tüm bunları göz önüne aldığımda kadın olduğuma şükrediyorum. Hayatı  içimdeki istek ve hayallerin farkında olarak yaşayabildiğim için çok şanslıyım. Dünyaya yeni hayatlar kazandırabileceğim için çok guruluyum. Dünyanın daha iyi bir yer olması için katkımızın çok büyük olduğunu düşünüyorum. 
 
Tarih içinde kadının çok yükseklerden bu gün olduğu konuma inmesinden rahatsızım. Değerimizin tekrar anlaşılması ve insanlığa ne anlam ifade ettiğimizin hatırlanması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Zorluklar aşılmak içindir, biz kadınlar olarak içimizde varolan gücü doğru kullanabilirsek engelleri aşmamızın sorun olacağını düşünmüyorum.
 
Kadın doğmayı sakın şanssızlık olarak görmeyin, gururlu ve inançlı olabilirsek mutluluğa giden yol bizim açacağımız yol olacaktır.
 
Tüm kadınlara ve erkeklere sevgiler, Melissa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder